Weekendkurser efteråret 2024

Jeg er glad og stolt over at kunne tilbyde et så bredspektret udbud af weekendkurser.
Kunstskolen byder også i efteråret på mange skønne kurser med gode og dygtige gæstelærere, -foruden mine egne gode kurser.

Kurserne slettes efterhånden, som de er afholdt.

Betalingsbetingelser   SE HER

TILMELD DIG KURSERNE HER

HIMMEL OG LANDSKAB MED MAI-BRITT SCHULTZ
WEEKENDKURSUS – AKRYL- AKVAREL – m.m
27. 28. & 29. september
fredag kl. 18.30 – 21.00 lør- og søndag kl. 10.00 – 15.30
pris 2.000 kr.

Efteråret er foranderlighedens tid. Vildt lys, varme og kolde dage, så vi ser hvor weekenden fører hos hen. Men det gennemgående er, at vi skal arbejde med himmel, hav og den vidunderlige natur på Tåsinge som inspiration til landskabsmalerier, store og små. Vi skal se på himlen og lyset, der skifter over Øhavet. Alt afhænger af vejret, så vi aftaler nærmere, når vi  mødes. Du får grundig indføring i både farveperspektiv og størrelsesperspektiv, vi snakker farver og en masse andre ting, mens du maler, for det er et “lær mens du gør det kursus”.
Du kan bruge, hvilket som helst materiale, du er tryg ved – akryl, akvarel, pastelkridt etc.

MALERIETS GRUNDSTEN MED MAI-BRITT SCHULTZ
5. og 6. OKTOBER
lør- og søndag kl. 10.00 – 15.30
Pris: 1.800 kr.
Du kan få kurset med materialer for 200 kr. ekstra.

Du har måske malet lidt, eller har lyst til at male mere. Men du er begyndt gerne at ville vide mere om det tekniske. Du vil med andre ord gerne have flere værktøjer i din værktøjskasse. På dette kursus kommer du godt rundt om alt det, de fleste der begynder at male med akryl gerne ville have vidst. Du vil lære om farveblandinger, kontraster, at få dybde i dine billeder, komposition, inspiration, materialer, lærreder, pensler, farver etc.
Du skal også male, for du forstår det først, når du prøver det i praksis.

STREET-ART & ABSTRAKT AKRYL MED LENE SANDVANG
12. & 13. OKTOBER
lør- og søndag kl. 10.00 – 15.30
Pris: 2.000 kr.

Lene Sandvang er en erfaren underviser og billedkunstner med hang til både de smukke roser, ikoniske kinesiske tegn og så den rå gadekunst. Hun er dygtig til at dele ud af sin erfaringer og inspirere.

Hun skriver: “På kurset stikker vi næsen i StreetArtens væsen. Gadens kommunikationsform. Vi laver malerier fyldt med forskellige input: farver, perleplader, glimmer, broderisting, smukke tegninger, papstykker eller blot maling og de skrevne ord. Alt kan lade sig gøre i StreetArtens verden. Vi eksperimenterer, sammensætter og leger.

Tag gerne spændende ting med der kan bruges på jeres malerier – jeg medbringer også lidt materiale,. Jeg har egne malerier, fotos og bøger med StreetArt som inspiration og holder også oplæg om nogle interessante StreetArt kunstnere.
Og så skal der bare leges, nydes og eksperimenteres”.

Hjemmeside: www.lenesandvang.dk

LYS & SKYGGE MED MAI-BRITT SCHULTZ
BÅDE FARVE OG SORT/HVID
19. og 20. OKTOBER
 lør- og søndag kl. 10.00 – 15.30
Pris: 1.800 kr.

Mange har udfordringer med skygger både i tegning og maleri. På dette kursus skal vi arbejde koncentreret med at skygger. For hvad farve har de egentlig og hvorfor ? Hvordan får man form og dybde på de genstande, du gerne vil male eller tegne?
Du får vist og forklaret, hvorfor det er svært at gengive det du ser, og så får du en masse redskaber til at blive meget bedre til at se og forstå skyggernes væsen.
Det bliver et lille effektivt hold, så du får maksimal udbytte af weekenden.
Vi går i dybden, med forståelsen af, hvad linjer og lys og skygge kan gøre. Du vil have en langt bedre forståelse af gengivelsen af de fleste ting efter kurset. På kurset snakker vi om, hvad dine udfordringer er – og så får du konkrete værktøjer til at løse dem.

KLASSISK PORTRÆTTEGNING MED KARINNA VON RANLØV
Lær at tegne som de gamle mestre
26. og 27. OKTOBER
lør- og søndag kl. 10.00 – 15.30
Pris: 2.000 kr.
Du kan få kurset med materialer for 200 kr. ekstra.

Drømmer du om at tegne portrætter eller i det hele taget bare at kunne tegne, så det ligner? Gennem øvelser, tegneteknikker og metoder arbejder vi med det gode portræt eller den gode tegning og hvad det indebærer. Vi skal kigge på klassisk tegneteknik og lære fra de gamle mestre som bl.a. Michelangelo, Da Vinci, Caravaggio, Rafael og Van Gogh.

Vi går i dybden med gråtoner,  gradueringer, og lærer at forstå lys -og skyggeforhold.
Du vil blive introduceret til ansigtets anatomi – øjne, øre, næse, mund og kraniets opbygning.

Der arbejdes primært med kul på dette kursus, men almindelige blyanter kan også bruges.
Materialeliste fremsendes inden kursusstart.
 Du kan se mere om Karinna von Ranløv her: https://www.vonranlov.dk/

DEN VILDE NATUR – AKRYL KURSUS  MED MAI-BRITT SCHULTZ
1. 2. og 3. NOVEMBER
Fredag 19 – 21 og lør- og søndag kl. 10.00 – 15.30
Pris: 2.000 kr.

Hvordan får man maling til at ligne et maleri?
På det her kursus skal vi arbejde med at finde mønstre og former i naturen, som vi bruger til at skabe malerier, med en fortælling om det sete og oplevede.
Vi ser på billeder, og snakker om hvad der virker i abstrakte malerier, og hvordan du kan bruge hverdagen som inspiration til at male. Vi kommer til at arbejde både i store og små formater, og det er et ”lær, mens du gør” malekursus, så du kommer til at male rigtig meget selv.
Fredag aften snakker vi om motivvalg og farver og udtryk, og du får etableret din malerplads, så vi er klar til at gå på maleriet lørdag og søndag.
Lørdag er du velkommen til at blive og male til ca. kl. 21

LINOLIUMSSNIT MED BENTE STENSEN CHRISTENSEN
9. og 10. NOVEMBER
lør- og søndag kl. 10.00 – 15.30
Pris: 2.000 kr. + materialer som afregnes på kurset.

Tegn, snit, tryk. Så enkelt er det at arbejde med linoleum.
Linoleumstryk er en trykketeknik, hvor man skærer sit motiv i en linoleumsplade. Det, man snitter væk, bliver hvidt, og det, der bliver tilbage, får en farve. Man kan godt trykke med flere farver på én gang (iristryk) og i flere lag. På kurset gennemgår vi processen fra valg af motiv, optegning og overføring til pladen, snitteteknikker og tryk. Der vil være opstartsmotiver, hvis det er nyt eller glemt for dig at arbejde med linoleumstryk, men der vil også være mulighed for at arbejde med egne motiver – enten frihånd eller ud fra billeder.

Bente Stensen Christensen er uddannet grafisk designer fra Danmarks Designskole, og arbejder i dag som  som tegner og grafisk designer. Se mere på instagram: bentegirafisk

Hun skriver selv: “Jeg elsker linoleumssnit, fordi det enkelt at gå til og samtidig lækkersvært. Det er en meget sanselig teknik. Linoleum dufter godt, der er en lille modstand i materialet, og en særlig lyd når sværten har den rigtige konsistens til tryk. Og så er der papiret! Der er så mange muligheder og variationer alt efter papirkvalitet. Det er næsten som juleaften, når man ser sit tryk for første gang”

FANG LYSET – AKVARELKURSUS MED ERIK REINERT 
23. og 24. NOVEMBER
lør- og søndag kl. 10.00 – 15.30
Pris: 2.000 kr.

Erik reinert er en af Danmarks bedste akvarelmalere og en mester i at fange lyset med vand og farve nede på papiret. Oplev og se en dygtig maler øse ud af sin viden, mens du selv arbejder med at fange lyset. Du vil få mest ud af kurset, hvis du har lidt erfaring med akvarel, og er modig nok til at komme ud på lidt dybt vand. Men du vil komme hjem med en langt bedre forståelse for, hvad lyset og især mørket kan gøre for dine akvareller

PORTRÆT MED MAI-BRITT SCHULTZ
30. NOVEMBER OG 1. DECEMBER
lør- og søndag kl. 10.00 – 15.30
Pris: 2.000 kr. + MODELPENGE ( CA. 200 ) MAX 8 DELTAGERE

Vi har malet portrætter i årtusinder, og forsøgt at fastholde udtryk og ansigtet af konger og dronninger og mennesker, vi holder af. Det er svært at få det til at ligne, og se hvad det egentlig er der sker i et ansigt, – men også utrolig interessant. På det her kursus lærer du at se og blande hudens farver og forstå ansigtets opbygning, og du har tid til at fordybe dig i flader, former og lysets indvirkning. Vi arbejder primært efter levende model.
Du kan arbejde med både akvarel, pastel og akryl,
Lørdag er du velkommen til at blive og male til ca. kl. 21

TRYK OG AKVAREL med SIDSE FRIIS
7. og 8. DECEMBER
lør- og søndag kl. 10.00 – 15.30
Pris: 2.000 kr.

Kurset henvender sig til alle, der gerne vil have en visuel ”hjerne-vridning”, hvor farver fra akvarellens verden blander sig med det mere strukturerede tryk. Du vil blive inspireret i at blande de forskellige medier og finder nye veje for udtryk. 
Du behøver slet ikke at være øvet akvarelmaler eller have prøvet linoliumssnit før for at få noget ud af kurset.

Du skal blot have lyst til at udfordre dig selv lidt – og have lyst til at lære gennem legen. For vi bruger akvarellen som medie, men blander det med forskellige trykteknikker.
Det bliver en weekend hvor du kan fordybe dig i mønstre og eksperimentere og forfine dit udtryk.Og imens vil du lære en masse om komposition, og få nye værktøjer i din kasse..

Sidse Friis har flere års erfaring med at faciliterer leg med farve og form, og har en særlig tilgang til farver og linoleumstryk, og deler gavmildt ud af sin erfaring, så du kan finde dit eget udtryk i kunstformen og lege med metoden.
Se mere om Sidse Friis her: https://sidsefriis.dk/

SMÅ FORMATER – MED MAI-BRITT SCHULTZ
SØNDAG 15. DECEMBER
søndag kl. 10.00 – 16.00 
Pris: 1.000 kr. inkl. materialer.

Her skal vi udforske små formater en hel lang søndag. Vi skal male med akryl, akvarel, bruge kridt, lime udklip på, og i det hele taget lade os inspirere i en fortløbende proces.
Vi skal primært arbejde på papir og med alle mulige materialer.
Dette kursus egner sig rigtig godt, både hvis du vil have sparket gang i din inspiration – og hvis du vil have en oplevelse med dine børn eller børnebørn – de skal dog helst være over 10 år.