INSPIRATION OG BAGGRUND

IMG_2780Jeg inspireres meget af min hverdag, når jeg kører bil,  ser ud over markerne fra mine vinduer eller sidder nede ved vandet .

Lyset over mod Ærø, der forandre sig i en stadig skiften, skyerne, de levende hegn, lyset over vejene, pløjemarkerne eller fuglereservatet Vejlen, der ligger tæt på hvor jeg bor.

Jeg kan lide at male det jeg ser, i et forsøg på at fange stemningen – lyset – refleksen – farvernes underlæggende rytme – rytmen i en models stilling – blomstens sarte kronblade – Men især farvens leg hen over papiret.

Jeg tydeligt forankret i et impressionistisk grundsyn. Der er mange kunstnere der har betydet meget for mig, men især Fynboernes sans for det store i det små, og deres farvesyn, har inspireret mig meget.

Anna og Fritz Syberg, Peter Hansen, Karl Skou, og Theodor Phillipsen, med sin sikre sans for overdrivelsens nødvendighed.

Edvard Weie, Karl Isakson, Oluf Høst og Joakim Skovgaard for deres sans for at filtrere synsindtrykket og lade det væsentlige blive tilbage.

Lars Lerin for hans mesterlige akvareller.
Charles Reid for hans overlegne brug af vandet og farven.
John Singer Sargent for hans mesterlige legende tilgang til maleriet
Arne Isakson for hans inspirerende kemiske tilgang til pigmenternes natur.