ART&JAZZ – ART&ORGAN

Fra hvidt lærred og stilhed til kunstværk

Vor Frue Mai-Britt Schultz 3 lilleSe et maleri blive til i samspil med musikken. Vi improviserer og skaber et fælles energifelt af musik, sprog og billede.
Der får billedet til at være en billedliggørelse af musikken,
og billedet er medskabende i musikken og omvendt.

En ART&JAZZ koncert på ca. 2,5 timer med fire musikere og kunstner inkl. samtale før og efter om maleriet m.m. koster 14.000 kr. alt. inkl. Sammensætningen af jazzmusikere er skiftende, men altid fremragende kvalitet.

En ART&ORGEL koncert med den internationalt kendte organist
Poul Chr. Balslev på ca. 2  timer koster 8.000 kr. inkl. intro og snak bagefter.

ART&ORGAN
Anmeldelse af Tove Barrett, organist i Thorsager, Bregnet, Feldballe Kirker.

 Dette var ren fordybelse! Det var sundt for sindet. Ingen mobiltelefoner, ingen skærm, men en stærk motivation til at se og lytte indgående!! Sikke en oplevelse!

Det var en meget, meget dejlig koncert med Poul Chr. Balslev og Mai-Britt Schulz. Allerede under den startende fællessalme, som Mai-Britt havde fået lyst til at synge på vej op til vores kirke, startede hun ud med store brede penselstrøg på lærredet. Poul Balslev vekslede mellem dejlige komponerede stykker i den bløde og meditative afdeling af det klassiske repertoire – og blokke af improvisationer, som havde hver sin hovedoverskrift, f.eks. sommersalmer og -sange. Disse improvisationer var usædvanligt spændende at høre på. Skønt krydrede klange, drejede det sig ikke om jazzimprovisationer, men noget mere helstøbt og opbyggende og bearbejdende rent kompositorisk. Ret genialt skruet sammen med motivgentagelser, tynd lys klang og stor bred varm klang, hvilket også kunne ses på maleriet. Mai Britt brugte hurtige rytmiske lette strøg, når orgelet klingede lyst og hurtigt, og hendes farvevalg var anderledes varmt og bredt, når de mørke og dybe toner klingede.

Som publikum sad vi helt ude på stolekanten for at høre om de sange,- folk nu havde valgt, der skulle improviseres over, – dukkede op i lydmaleriet. Og jo, det gjorde de på en ganske raffineret måde, som dog alle kunne genkende. Billede voksede og voksede og til sidst dukkede et ekspressivt farverigt maleri op, hvor glæde og sommer denne aften både blev tema for billedet og musikken. Folk sad med ryggen til orgelet, men øjnene fulgte hele tiden Mai-Britts overbevisende penselføring og man kunne næsten se, hvordan ørerne også stod ”på stilke” for at opfange de opgivne melodier og så bare nyde, nyde, nyde.

Klik på billedet og se en lille stump film

ART&JAZZ 2014

Billederne er fra en ART&JAZZ koncert på Kragekær Kunstskole

Klik på billedet herunder og se en lille bid fra Spoken Words  festivalen 2013 i Odense
på ord er det Mads Harboe der laver poetry slam

IMG_1200