WEEKENDKURSER EFTERÅR 2021

Jeg er simpelthen utrolig stolt af at kunne fremlægge et så fantastisk
program for efteråret 2021 og foråret 2022 –
Det er med nogle af de bedste nutidige danske kunstnere og undervisere –
Så gå på opdagelse – bliv inspireret – og skynd dig at melde til ..
for pludselig er der udsolgt.

De rareste hilsner Mai-Britt Schultz

DU KAN HENTE EN KALENDER MED ALLE KURSER PÅ HER

LANDSKAB – MED MAI-BRITT SCHULTZ
TRE DAGES WEEKENDKURSUS – AKRYL, AKVAREL OG PASTEL
24. & 25. & 26. september
fredag kl. 18.30 – 21.00 lørdag og søndag kl. 10.00 – 15.30
Pris: 2.000 kr.

På dette malerkursus bruger vi den vidunderlige natur på Tåsinge som inspiration til landskabsmalerier, store og små. Vi skal male marker, levende hegn, himlen og lyset, der skifter over Øhavet. Alt afhænger af vejret – det aftales nærmere, når vi mødes. Du kan bruge, hvilket som helst materiale, du er tryg ved – akryl, akvarel, pastelkridt etc. Fredag aften snakker vi om motivvalg og årstidens farver og udtryk. Og hele weekenden maler vi – både inde og ude – kommer selvfølgelig an på vejret. Vi skal ud og samle inspiration og få farver og landskabet ned på lærredet eller papiret.

PASTEL WEEKENDKURSUS – SILJA SALMISTU ( Udsolgt)
9. & 10. oktober 10.00 – 15.30
Pris: 2.000 kr

Silja er en af verdens bedste pastelmalere, hvilket hun igen og igen har bevist, med et utal af priser verden over. Hun er også en spændende og dybt inspirerende underviser,
som får dig til at opleve pastel på en ny måde. Du må være villig til at kaste dig ud på dybt vand, da kurset er intensivt og du får masser med hjem til at arbejde videre på.
Se flere af hendes værker her : https://www.facebook.com/bySalmik/

PORTRÆT WEEKENDKURSUS MED MAI-BRITT SCHULTZ
( venteliste)
2. & 3. oktober 10.00 – 15.30
Pris: 1.800 kr. + modelpenge ( ca. 150 kr)

Vi har malet portrætter i årtusinder, og forsøgt at fastholde udtryk og ansigtet af konger og dronninger, og mennesker vi holder af. Det er svært at få det til at ligne, og se hvad det egentlig er der sker i et ansigt, men også utrolig interessant. På det her kursus lærer du at se og blande hudens farver, og forstå ansigtets opbygning, og du har tid til at fordybe dig i flader, former og lysets indvirkning. Vi arbejder både efter fotografi og levende model.

BLOMSTER WEEKENDKURSUS
AKRYL, AKVAREL OG PASTEL MED MAI-BRITT SCHULTZ
16. og 17. oktober kl. 10.00 – 15.30
PRIS 1.800 kr

Naturalistisk og impressionistisk malerikursus.
Jeg elsker selv at male blomster, de har så mange farver, former og udtryk. Den begejstring vil jeg gerne dele. Så på det her kursus tager vi udgangspunkt i blomsternes forunderlige verden, og går på opdagelse i former og farver, lys og skygge. Du kan arbejde mere eller mindre abstrakt, men med blomster som inspiration.

LANDSKABSKURSUS MED CAMILLA WEST
TRE DAGES WEEKENDKURSUS
22. 23. og 24. OKTOBER FREDAG FRA 19 TIL 21
LØRDAG OG SØNDAG kl. 10.00 – 16.00
Pris: 2.000 kr.

Det enkle landskab
Landskabet har en rytme, en dynamik, som i sin reneste form er enkel og alligevel sært dragende. Du lærer noget om det at se og fange landskabet i sin enkleste form.
Få formår, at få dette ned på et lærred som den internationalt kendte sydfynske maler Camilla West, som også er en meget inspirerende underviser.
Se mere om Camilla West her: HER
Eller på FACEBOOK: HER

MAL LØSERE AKVAREL
WEEKENDKURSUS MED MAI-BRITT SCHULTZ
30 og 31 oktober kl. 10.00 – 15.30
PRIS 1.800 kr

Drømmer du om at male løsere akvarel?
Så er det her kursus lige noget for dig. Vi skal splatte lidt, finde og tabe farvekanter,
Lade farven løbe og finde sine egne kontrollerede veje. Vi laver en masse prøver om lørdagen, og om søndagen arbejder vi med samme motivkreds hele dagen.
Så du får prøvet tingene af i praksis, og kan få hjælp undervejs.
Vi taler om kantbidere, spredere og grynere.. alt i alt et legende kursus, som gerne skulle gøre dig lidt modigere med dine akvarelfarver.

ABSTRAKT LANDSKAB I AKRYL – MED MAI-BRITT SCHULTZ
TRE DAGES WEEKENDKURSUS 5. 6. & 7. november
fredag kl. 18.30 – 21.00 lørdag og søndag kl. 10.00 – 15.30
Pris: 2.000 kr.

Abstraktioner er interessante, for hvordan får man maling til at ligne et maleri?
På det her kursus skal vi arbejde med at finde mønstre og former i naturen, som vi bruger til at skabe malerier, med en fortælling om det sete og oplevede.
Vi ser på billeder, og snakker om hvad der virker i abstrakte malerier, og hvordan du kan bruge hverdagen som inspiration til at male. Vi kommer til at arbejde både i store og små formater, og det er et ”lær, mens du gør” malekursus, så du kommer til at male rigtig meget selv.
Fredag aften snakker vi om motivvalg og farver og udtryk, og du får etableret din malerplads, så vi er klar til at gå på maleriet lørdag og søndag.

STILLEBEN-MALERI I OLIE – MED NINA WINTHER
WEEKENDKURSUS 12. & 13. & 14. NOVEMBER 
fredag kl. 18.30 – 21.00 lørdag og søndag kl. 10.00 – 15.30
Pris: 2.000 kr.

Den klassiske malediciplin stilleben er den ultimative øvelse, hvis du ønsker at forbedre lyseffekten, dybden og din evne til at blande de farver, du ser. Nina Winther vil tage dig ved hånden og gå igennem hvert trin i den klassiske europæiske malemetode fra gamle dage, på en overskuelig og simpel måde så alle kan følge med, uanset tidligere erfaring med oliemaleri.
På kurset sætter I hver især et stilleben op, med smukke objekter som frugt, kranier, blomster og porcelæn, hvorefter du bruger det meste af tiden på at male disse. Indimellem laver vi små relevante male- og tegneøvelser.
Du kan se mere om hvad denne dygtige kunstner laver her: https://da.ninacwinther.com/

MODERNE AKRYL MALERI MED METTE RISHØJ
Eksperimenterende maleri / Motiver og kontraster
WEEKENDKURSUS 27. og 28. november kl. 10.00 – 15.30
PRIS 1.800 kr

Jeg har før haft denne spændende maler som gæstelærer, og jeg er sikker på, at hun vil sparke dig i gang med nye inspirerende malemåder og motiver. Du kommer til at arbejde med foto projicering på lærred, med fokus på at vælge og fravælge dele af motivet, evt. med flere motiver oven i hinanden. Vi skal arbejde med kontrast- og struktur og afdækning m bl.a. malertape. Du vil lære hvad felter og arbejdet med lag kan gøre ved dine værker.
Du kan se mere om Mette Rishøj på hendes hjemmeside: https://metterishoj.dk/

DRØMMER DU OM AT UDSTILLE – OGSÅ DE BEDRE STEDER?
BLIV KLOGERE PÅ DETTE WEEKENDKURSUS MED JACOB HOFF
4. og 5. december kl. 10.00 – 15.30
PRIS 1.800 kr

Hvad kræves der for at udstille, og hvad ser ser gallerier på, når de udvælger billeder?  Her snakker vi om dine ting, ud fra et mål om at udstille. 
Over weekenden skal du arbejde med et selvvalgt malerisk projekt, men også have ting med hjemmefra..  Du vil modtage sparring på såvel de tekniske og indholdsmæssige aspekter af din kunst.
Gennem individuel samtale og fælles gennemgange arbejder vi med at skærpe dit udtryk og finde ud af, hvordan du kan gøre det endnu stærkere, mere personligt og bedre forløst.

TÆNK I FARVER TEORI OG PRAKSIS
MED MAI-BRITT SCHULTZ
OG TUE ROSENKJÆR
Vi er begge farvenørder, på hver sin måde.
Og gode venner – så kan garanterer, det ikke bliver kedeligt ….
11. og 12. december kl. 10.00 – 15.30 PRIS 2.000 kr inkl. en E bog

På dette kursus skal du arbejde bevidst med farverne. Vi skal arbejde med kontraster, farveklange, de lyse og de dybe farver – Kort sagt et koncentreret og ufatteligt givtigt kursus for dig der maler, uanset materiale.
Du prøver tingene af både i teori og praksis, og gerne skulle ende med at forstå farver og valørværdier bedre. Du skal lave masse malerøvelser i mindre format. Men du skal ikke forvente, du kommer hjem med værker.. men 100% sikkert klogere. Kurset er velegnet, både for dig der lige er begyndt at male, og dig der har malet i flere år.

Når der er nok tilmeldte, som hovedregel seks – betaler du 500 kr. i depositum.
Det betyder så også, at jeg garanterer kurset bliver til noget,
Resten betales umiddelbart før eller på kurset. Depositum tilbagebetales ikke, men kan overdrages.

Du kan altid arbejde i malersalen til kl. 22 om lørdagen. Du medbringer selv materialer, hvor intet andet er nævnt –
Alle kurserne er inkl. kaffe, te etc.