MINE EGNE HOLDNINGER

RADIKALE VENSTRE | MINE EGNE HOLDNINGERPRESSE | PRESSEBILLEDER | AKTUELT

Jeg har været opstillet til byrådet i 2 omgange og forlod Radikale Venstre i 2013 .
Det valgte jeg at gøre, fordi jeg synes, det er vigtigt, at kæmpe, for det man tror på.

Jeg er interesseret i politik, fordi jeg savner en anstændig diskussion om vores syn på verden, livet og hvad vi vil med det sted, vi lever og bor.
Og fordi jeg tror, det kan betale sig at blande sig, hvis man synes, man har noget at komme med.

Jeg tror på at det enkelte menneske skal ydes tillid og kræves til ansvar.
Jeg har et dynamisk syn på vores forvaltning af velfærden og de nye kulturelle påvirkninger,
som jeg gerne står inde for.

Jeg finder den måde, vi forvalter det samfund vores børn skal leve i uanstændigt, – at skattestoppet forhindre en revurdering af, hvad vi vil bruge vores rigdom til, at regeringen mener vi ikke har råd til,at sikre en anstændig tilværelse på asylcentrene
og for famillier med handicappede børn.

Interview af Mads Brandsen til Radikal Politik

Mai-Britt Schultz driver egen kunstskole og er højskolelærer, billedkunster, forfatter, illustrator – og radikal

Af MADS BRANDSEN

Selv om man bor så langt ude, at man må holde hankat, som Mai-Britt Schultz selv udtrykker det, behøver det bestemt ikke være kedeligt.

På det naturskønne Tåsinge driver hun egen kunstskole med 100 elever pr. sæson og er desuden fast tilknyttet Ryslinge Højskole som underviser. Dertil kommer en række andre projekter – bøger, illustrationer og scenografier. Og nå ja, så er hun formand for kommune- og kredsforeningen i Svendborg samt medlem af partiets hovedbestyrelse.

 Hvordan får du tid til alt det?

– Jeg lader være med at være se fjernsyn. Det betyder, at jeg kan nå utrolig meget, griner Mai-Britt Schultz og uddyber:
– Når arbejde og fritid hænger så tæt sammen som det gør for mig, giver det bare mere tid. Og så er jeg faktisk rigtig dårlig til at sidde i sofaen.

Kulturen fylder i perioder mest, men når der er valg, tager politikken over.
– I mit kunstneriske arbejde er fokus på mig som person. Sådan behøver det ikke at være, når jeg laver politik. Der er det ikke mig, der skal ikke levere alle resultaterne, og det kan jeg godt lide.

Er der ting, du kan tage med dig fra kulturen til politikken?

– Som underviser skal jeg være god til at få mit budskab igennem. Det handler om at forklare noget, så kursisterne forstår det. Evnen til at skabe billeder i folks hoveder kan jeg også bruge i politik, ligesom evnen til at have mange bolde i luften og hele tiden vurdere, hvad der er vigtigt også er god at have med, forklarer Mai-Britt Schultz.

Det var noget så gammeldags som regulær utilfredshed, der fik hende ind i politik.

    – Jeg var rigtig træt af at høre mig selv brokke mig over den måde, tingene kørte på i Svendborg Kommune. Efterhånden nåede jeg frem til, at jeg måtte involvere mig for at ændre på det.

Når valget hurtigt faldt på Radikale Venstre, skyldtes det en række læserbreve i Fyns Amts Avis, som hun var meget enig med. Forfatteren var det lokale byrådsmedlem.

– Det at være radikal handler om at se mulighederne og ikke begrænsningerne i andre mennesker, mener hun.

Har du selv politiske ambitioner?

– Jeg er en af den slags kvinder, der ikke har noget imod magt. Når man har magt som man har agt, kan man ændre ting, og det har jeg ikke noget imod, siger Mai-Britt Schultz bramfrit, men fastslår hurtigt, at hun ikke går og pønser på at blive kulturminister. Hun har i stedet fokus på det lange, seje træk, det er at være radikal anno 2009.

– Dengang det var trendy at være radikal, var det let at få nye medlemmer. Folk vil helst være med på vinderholdet. I nedgangstider handler det om at holde fast, mener hun:

– Der er lidt for meget ’hvilken krise har vi i dag?’ over partiet. Som jeg ser det, kæmper Margrethe Vestager en brav kamp for at fortælle succeshistorierne, men der er meget fokus på det, der går skidt. Det giver dårlige meningsmålinger, og hvem gider også stemme på et parti, der har været præget af så meget internt pladder?, spørger Mai-Britt Schultz.

Men hvordan kommer partiet videre?

– Partiets struktur må tilpasses den hverdag, man har i dag. Folk melder sig jo ikke ind for at komme til generalforsamling med blødt brød og valg af revisorsuppleanter. Vi skal snakke mere politik.

Gerne på nettet, mener Mai-Britt Schultz, der selv er en flittig bruger af både Radikale.net og Facebook.

– I hovedbestyrelsen har Facebook givet os tættere relationer til hinanden, og det gør det langt sjovere at komme til møderne.

Et andet råd fra Mai-Britt Schultz er at blive bedre til at bruge det potentiale, der er blandt medlemmerne.

– Vores materiale er sommetider lidt for københavnersmart. Det nytter ikke at have smarte plakater, hvis kandidatens navn står så svagt, at man kun kan se det under en gadelygte – for det har vi altså ikke herude, pointerer Mai-Britt Schultz, der selv har boet 15 år i hovedstaden.

 Hvordan ser du på partiets politiske position?

– Det er fint, at vi har meldt klart ud, for så kan vi komme til at tale politik. Nogle er bange for SF, men for mig at se er de ikke værre end Konservative. Vi har truffet et valg, og så må vi få det bedste ud af det.

Det har Mai-Britt Schultz også et meget konkret bud på, hvordan vi gør:

– Vi skal bare have en god sag og en Jens Rohde. Efter at Ammitzbøll forlod partiet, mangler vi en skarp ung kommunikator. Man kan sige meget om Venstres løsgående missil, men han kommer ud over rampen, og han er en, folk kender. Vi behøver ikke altid være så pæne – sommetider gør det ikke noget, at man siger tingene lige ud, mener hun.

– Jeg glæder mig rigtig meget til Merete Riisager og Manu Sareen kommer i Folketinget. Det vil være til stor glæde og gavn for partiet, at der sker noget nyt.

Mai-Britt Schultz

Kunstmaler, højskolelærer, illustrator, scenograf, forfatter m.v.
Født 2. februar 1962 i Slagelse
Uddannet scenograf og beklædningsformgiver fra Danmarks Designskole i 1988
Selvstændig Kulturskaber med Kragekær Kunstskole

Medlem af partiet siden 2004
Formand for Radikale Venstre i Svendborg Kommune og for Svendborg Langelandkredsens Radikale Venstre
Medlem af hovedbestyrelsen fra 2009.
Næstformand for Det Radikale Venstre i Storkreds Fyn