WEEKENDKURSER EFTERÅR 2023

Så er alle de fantastiske efterårskurser 2023 på plads – og der er mange skønne kurser – med fantastiske gæstelærere … kort sagt masser at glæde sig til –
Du kan se betalingsbetingelser, m.m. her
SE HER

HIMMEL OG HAV – MED MAI-BRITT SCHULTZ
WEEKENDKURSUS 22. 23. & 24. september
fredag 18 – 21 lør- og søndag kl. 10.00 – 15.30
Pris: 2.000 kr.

På dette malerkursus bruger vi den vidunderlige natur på Tåsinge som inspiration til landskabsmalerier, store og små. Vi skal kysterne, himlen og lyset, der skifter over Øhavet. Alt afhænger af vejret – det aftales nærmere, når vi mødes. Du kan bruge, hvilket som helst materiale, du er tryg ved – akryl, akvarel, pastelkridt etc. Fredag aften snakker vi om motivvalg og årstidens farver og udtryk. Og hele weekenden maler vi – både inde og ude – kommer selvfølgelig an på vejret. Vi skal ud og samle inspiration og få farver og landskabet ned på lærredet eller papiret.

DET VILDE LANDSKAB – MED MAI-BRITT SCHULTZ
AKRYL WEEKENDKURSUS 30. september & 1. oktober
lør- og søndag kl. 10.00 – 15.30
Pris: 1.800 kr.

Her skal vi lege med farverne i landskabet, gøre det vildere, mere farverigt, men alt sammen med udgangspunkt i oplevelsen. Vi skal lave skitser ude i virkeligheden, og male på Kunstskolen. Vi bruger altså den naturalistiske tilgang, men arbejder langt mere impressionistisk og legende med farvevalget. Du vil blive bedre til farver, både at blande og opfatte hvad det egentlig er der sker derude – og ikke mindst få det ned på lærredet.

LYS, SKYGGE OG FORM – MED JACOB HOFF
WEEKENDKURSUS 7. & 8. OKTOBER
fredag 19 – 21.30 lør- og søndag kl. 10.00 – 15.30
Pris: 2.000 kr.

Hvis du nogensinde har oplevet, at dine billeder føltes flade, og at du ikke kunne skildre genstandes form overbevisende, er dette det rigtige kursus for dig. Kunsten at skildre form i tegning og maleri beror på en kombination af logik og sansning, og den kan læres af alle.På dette weekendkursus lærer du de basale greb til at skildre form med lys, mellemtone og skygge. Vi bruger kul, blyant og maling til at lave mindre skitser, der gør teorien levende.Kurset er for alle, der beskæftiger sig med tegning og maleri – principperne er nøjagtig de samme. Om du er begynder eller en erfaren kunstner er uden betydning, da viden om formgivning med lys og skygge vil styrke din praksis uanset hvilket niveau, du befinder dig på.  

MAL SÅ DET LIGNER – MED MAI-BRITT SCHULTZ
AKRYL WEEKENDKURSUS
14. & 15. OKTOBER
lør- og søndag kl. 10.00 – 15.30
Pris: 1.800 kr.

Her kan du få en masse tips og gode råd til at male, så det ligner. Vi arbejder med en opstilling hele weekenden, og du bliver bedre til at arbejde med valør, komposition og træffe maleriske valg. Uanset om du forestiller dig du vil male opstillinger, er det her det bedste kursus til at blive bedre til at male naturalistisk, uden du dog skal male “guldalder” agtigt.

LØSN DIN AKVAREL OP – MED MAI-BRITT SCHULTZ
WEEKENDKURSU
S 21. & 22. OKTOBER
lør- og søndag kl. 10.00 – 15.30
Pris: 1.800 kr.

Akvarel er sjovt og spændende og vildt udfordrende. Og alligevel så enkelt – det er i helt simpelt vand, farvepigment, pensel og papir – og en hulens masse øvelse -Her koncentrer vi os om lørdagen om teknikken, f.eks. hvordan man bruger penslen bedst, hvordan får man farven til at flyde, hvilke farver kan hvad. Jeg viser dig, bl.a. hvordan du kan lege sammen med i stedet for at kæmpe med farverne.
Om søndagen arbejder vi hele dagen med et motiv, hvor vi prøver forskellige måder at lave det samme motiv. Du kan være med og få stort udbytte af det her kursus, om du pakker dine farver ud første gang, eller du er en erfaren akvarelmaler.

KOLORISTISK HVERDAGS REALISMEMED PIA FONNESBECH
WEEKENDKURSUS
28. & 29. OKTOBER
10.00 – 15.30 BEGGE DAGE 

pris 2.000 kr.

Få ny inspiration til at se mønstre, farver og komposition på.
Den spændende kunstner Pia Fonnesbech, vil på dette kursus tage dig på en koloristisk opdagelsesrejse. Hvor konkrete ting bliver til farvede objekter, der tilsammen skaber andre måder at bruge mønstre, farver og objekter på. Du får konkrete opgaver, medudgangspunkt i opstillinger, hvor farven er vigtigere end naturalismen. 
Du skal have malet før, men du behøver ikke være en øvet tegner/maler. 
Lørdag er du velkommen til at blive og male til ca. kl. 21

Gin og Croquis – MED MAI-BRITT SCHULTZ
SØNDAG 5. NOVEMBER kl. 10.00 – 18.00
Prisen er inkl. let frokost, et glas vin og en gin tonic.
Pris: 1.000 kr. + ca. 250 kr. til modellerne. (Betales på dagen)

En hel lang dag med model – om formiddagen er det croquis med korte stillinger
efter frokost er det to lange stillinger. Der bliver serveret en let frokost med et glas vin, og der vil være kaffe, te i løbet af dagen og om eftermiddagen vil der blive serveret en Gin Tonic. En hyggelig og arbejdsom dag med vejledning og gennemgange.

VILDT LEGENDE AKVARELMALERI – MED ANITA VIOLA NIELSEN
WEEKENDKURSUS
11. & 12. NOVEMBER
10.00 – 15.30 BEGGE DAGE 

pris 2.000 kr.

Et anderledes akvarel og tegnehold med en super spændende kunstner, hvor alle, med lyst til en undersøgende og legende tilgang til billeder, kan deltage.

Her kan du gå på opdagelse i tegningens givende univers på en afslappet måde. Du vil komme til at beskæftige dig med form, tekstur, toning, stoflighed, flade og streg.
Akvarellen der indgår i dette kursus, bruges med en ikke klassisk tilgang, her vil vi gå til farven og penselstrøgene på en anderledes legende måde. Der vil blive vist eksempler, og stillet forskellige opgaver der vedrører farve og teknik og inspiration.
Målet er at sætte fokus på det kreative rum, og ikke på den ”perfekt udførte” tegning/akvarel, men på hvornår, et billede er godt, spændende og udtryksfuld.
Du vil kunne låne akvarelfarver, såfremt du ikke har nogle.
Se mere om læreren her: https://www.anitaviola.dk/
Og her er en lille film fra FOF Kbh. https://youtu.be/96CLH1kPZ4A

SELVPORTRÆT – MED MAI-BRITT SCHULTZ
AKRYL WEEKENDKURSUS
25. & 26. NOVEMBER
lør- og søndag kl. 10.00 – 15.30
Pris: 2.000 kr. MAX 8 DELTAGERE

I mange hundrede år har malere været optaget af deres eget spejlbillede, gengivet det på utallige måder, men fælles for dem alle er en trang til at undersøge ansigtet og nogle gange kroppen på den man kender bedst. Vi arbejder ud fra både foto og spejlbilleder.
Og du får en masse viden om hudens farver og ansigtets opbygning. Jeg har valgt at begrænse deltager antallet, så der er god tid til individuel undervisning.

BLOMSTER I MALERIET – MED MAI-BRITT SCHULTZ
2. & 3. DECEMBER
lør- og søndag kl. 10.00 – 15.30
Pris: 1.800 kr.

Blomster er verdens bedste undskyldning for at arbejde med vilde farver og sære former. De er bløde, kantede, vilde og blide, og derfor en super måde at lære noget om farver og former i maleriet, uanset om du normalt maler blomster. Du kan bruge, hvilket som helst materiale, du er tryg ved – akryl, akvarel, pastelkridt etc.
Udgangspunktet er at få swung og farver ind i maleriet.