WEEKENDKURSER EFTERÅR 2020

Herunder kan du se alle de spændende efterårskurser 2020 – Jeg er SÅ stolt over det her program – så mange dygtige gæstelærere – foruden de spændende kurser, jeg selv byder ind med .. Alle kurserne er inkl. kaffe, te og lidt frugt /sødt til

Når der er 6 tilmeldte, betaler du 500 kr. i depositum. Det betyder jeg garanterer kurset bliver til noget, resten betales umiddelbart eller på kurset. depositum tilbagebetales ikke, men kan overdrages. Du kan altid arbejde i malersalen til kl. 22 om lørdagen.
Du medbringer selv materialer, hvor intet andet er nævnt –
Skolen har lærreder og akvarel og pastel papir til salg til meget rimelige priser.

UD OG MAL –
MED MAI-BRITT SCHULTZ
3 DAGES KURSUS – AKRYL, AKVAREL OG PASTEL
25. & 26. & 27. september
fredag kl. 18.30 – 21.00 lørdag og søndag kl. 10.00 – 15.30
Pris: 2.000 kr.

På dette malerkursus bruger vi den vidunderlige natur på Tåsinge som inspiration til landskabsmalerier, store og små. Vi skal male marker, levende hegn, himlen og lyset, der skifter over Øhavet. Alt afhænger af vejret – det aftales nærmere, når vi mødes.  Du kan bruge, hvilket som helst materiale, du er tryg ved – akryl, akvarel, pastelkridt etc. Fredag aften snakker vi om motivvalg og årstidens farver og udtryk. Og hele weekenden maler vi – både inde og ude – kommer selvfølgelig an på vejret. Vi skal ud og samle inspiration og få farver og landskabet ned på lærredet eller papiret.

LANDSKABS TEGNING –
MED PER ADOLFSEN
3. & 4. oktober kl. 10.00 – 15.30
Pris: 1.800 kr

Per Adolfsen er en af Danmarks mest spændende nutidige landskabs fortolkere, med et skarpt øje for landskabets muligheder. Og jeg er virkelig glad for at kunne tilbyde et kursus med ham. Han er en god formidler, og iagttager, som ligger helt i tråd med de store fynske malere, Johannes Larsen og Peter Hansens blik for rytmen i landskabet.
På kurset skal I ud i landskabet, og arbejde med det, som motiv, med blyanten som redskab. Det bliver et kursus fyldt med naturoplevelser omkring Øhavet – uanset vejret.
I mødes lørdag morgen, til kort intro, og præsentation af læreren, og så er I klar til at oplev landskabet på Tåsinge, sammen med en af Danmarks bedste tegnere.
Du kan se mere om Per i denne lille film :
https://www.tv2fyn.dk/10-kunstnere/10-kunstnere-adolfsen

BASIS AKVARELKURSUS
MED MAI-BRITT SCHULTZ
10. og 11. oktober Begge dage kl: 10.00 -15.30 – PRIS: 1.800 kr.

Akvarel er sjovt og spændende og vildt udfordrende. Og alligevel så enkelt – det er i helt simpelt vand, farvepigment, pensel og papir – og en hulens masse øvelse – Her lærer du en masse om de grundlæggende principper for dette dejlige materiale.
Om lørdagen koncentrer vi os om teknikken, f.eks. hvordan man bruger penslen bedst, hvordan får man farven til at flyde, hvordan får du dine akvareller til at blive lidt løsere, og hvad du nu ellers går og bakser med..
Om søndagen arbejder vi hele dagen med et motiv, hvor vi prøver forskellige måder at lave det samme motiv. Kurset er primært for dig, der gerne vil i gang med akvarel, eller som har malet lidt før.

PILEFLET MED HELLE DIDUCH
lørdag og søndag den 17. & 18. oktober
Lørdag kl: 10.00 -18.00 – søndag kl: 9.30 -13.0
0
PRIS: 1.800 kr.
MAX: 9 DELTAGERE

Helle Diduch fra Skælskør har flettet pil i over 25 år, deltaget i mange kurser, udstillinger og undervist utallige steder. Medlem af Pileforeningen.
Bliv inspireret, kig på Helles hjemmeside:   www.diduch-pileflet.dk

Pil er siden middelalderen blevet anvendt til mange praktiske ting som f.eks. kurve, bakker, fiskeruser etc.. Pil dyrkes i dag i mange afskygninger til fletteformål og sorterne har mange forskellige smukke farver, der giver en flot finish i de endelige produkter.
I denne weekend får du en kort gennemgang omkring pil, sortering, farver, opbevaring, tørring og endelig opblødning før den kan anvendes til pilefletning.

Hvis man er øvet, kan man blot gå i gang, jeg vil være behjælpelig hvis nødvendigt, for de mindre øvede eller helt uøvede er jeg til fuld disposition med hensyn til teknikker etc. og min målsætning er, at alle slutter kurset med et produkt de er tilfredse med og kan tage med hjem og nyde mange år fremover, samt eventuelt til at få lyst til selv at fortsætte med pilefletningen.

ABSTRAKT LANDSKAB I AKRYL
MED MAI-BRITT SCHULTZ
3 DAGES KURSUS –
23. 24. & 25. oktober
fredag kl. 18.30 – 21.00 lørdag og søndag kl. 10.00 – 15.30
Pris: 2.000 kr.

Abstraktioner er interessante, for hvordan får man maling til at ligne et maleri?
På det her kursus skal vi arbejde med at finde mønstre og former i naturen, som vi bruger til at skabe malerier, med en fortælling om det sete og oplevede.
Vi ser på billeder, og snakker om hvad der virker i abstrakte malerier, og hvordan du kan bruge hverdagen som inspiration til at male. Vi kommer til at arbejde både i store og små formater, og det er et ”lær, mens du gør” malekursus, så du kommer til at male rigtig meget selv.
Fredag aften snakker vi om motivvalg og farver og udtryk, og du får etableret din malerplads, så vi er klar til at gå på maleriet lørdag og søndag.

PORTRÆT KURSUS MAI-BRITT SCHULTZ
31. oktober & 1. november kl. 10.00 – 15.30
Pris: 1.800 kr. + modelpenge ( ca. 150 kr)

Vi har malet portrætter i årtusinder, og forsøgt at fastholde udtryk og ansigtet af konger og dronninger, og mennesker vi holder af. Det er svært at få det til at ligne og se hvad det egentlig er der sker i et ansigt, men også utrolig interessant. På det her kursus lærer du at se og blande hudens farver, og forstå ansigtets opbygning, og du har til at fordybe dig i flader, former og lysets indvirkning.

Vi tegner og maler efter model hele søndagen. Du kan male med både akvarel og akryl, men du skal have malet med begge dele før.

LANDSKABSMALERI MED CAMILLA WEST
Fredag 6. NOVEMBER – 18.00  – ca. 21
Lørdag og Søndag 7. & 8. NOVEMBER  KL: 10 -15.30 
Pris: 2.000 kr

Det enkle landskab
Landskabet har en rytme, en dynamik, som i sin reneste form er enkel og alligevel sært dragende. Du lærer noget om det at se og fange landskabet i sin enkleste form.

Få formår, at få denne ned på et lærred som den internationalt kendte
sydfynske maler Camilla West, som også er en meget inspirerende underviser.
Fredag aften snakker vi om motivvalg og fotograferer ude i landskabet. Og hele weekenden maler vi – både inde og ude – kommer selvfølgelig an på vejret. Vi skal ud og samle inspiration og få farver og landskabet ned på lærredet

Se mere om Camilla West her: HER
Eller på FACEBOOK: HER

AT SE LYSET – AKVAREL MED ERIK REINERT
14.& 15. NOVEMBER  KL: 10 -15.30  
Pris: 1.800 kr –

Impressionisterne begyndte jagten på lyset. For hvordan får man en farve til at lyse, hvordan fanger man det flygtigste? På dette kursus vil du sammen med den superdygtige og inspirerende Erik Reinert, få nogle af svarerne. Du kommer til at se akvarel på en ny og dybt inspirerende måde, i en leg med former, flader, lys og skygge.
Du især lærer du noget om at se lyset. Du skal helst have malet lidt akvarel i forvenen, for kurset handler mest om at male og se, og mindre om selve materialekendskabet. Du kan se mere om Erik på hans hjemmeside HER Eller på Instagram

BLOMSTER MALEKURSUS
AKRYL OG PASTEL MED MAI-BRITT SCHULTZ

28. og 29. november kl. 10.00 – 15.30
PRIS 1.800 kr

Naturalistisk og impressionistisk malerikursus.
Jeg elsker selv at male blomster, de har så mange farver, former og udtryk. Den begejstring vil jeg gerne dele. Så på det her kursus tager vi udgangspunkt i blomsternes forunderlige verden, og går på opdagelse i former og farver, lys og skygge. Du kan arbejde mere eller mindre abstrakt, men med blomster som inspiration.

MODERNE AKRYL MALERI MED METTE RISHØJ
Eksperimenterende maleri / Motiver og kontraster

5. og 6. december kl. 10.00 – 15.30
PRIS 2.000 kr

Jeg har fået den spændende unge maler Mette Rishøj meget varmt anbefalet, og jeg er sikker på, at hun vil sparke dig i gang med nye spændende malemåder og motiver. Du kommer til at arbejde med foto projicering på lærred, med fokus på at vælge og fravælge dele af motivet, evt. med flere motiver oven i hinanden. Vi skal arbejde med kontrast- og struktur og afdækning m bl.a. malertape. Du vil lære hvad felter og arbejdet med lag kan gøre ved dine værker.

I en atmosfære af sprudlende muligheder vil du blive guided i at prøve nye teknikker og du vil se på dit maleri på helt nye måder. 
Du kan se mere om Mette Rishøj på hendes hjemmeside: https://metterishoj.dk/

DU KAN SE FORÅRETS WEEKENDKURSER HER

TILMELD DIG HER

GENERELT OM WEEKENDKURSER