WEEKENDKURSER EFTERÅRET 2022

ØHAVS-INSPIRATION – LANDSKABSMALERI
MED MAI-BRITT SCHULTZ
TRE DAGES WEEKENDKURSUS
7. 8. & 9. OKTOBER
fredag 18.30 – 21 lørdag og søndag 10.00-15.30
PRIS: 2.000 kr

Tre dages intensivt landskabskursus, hvor vi tager udgangspunkt i den smukke natur i Øhavet.  Kurset er både for akryl, olie, akvarel og pastel malere. For her er det farverne og dybden i billederne der er i højsædet – Dette er et “lær, mens du gør” kursus med mange timers maleri –  Vi håber vejret er godt, ellers tager vi ud og laver hurtige skitser og samler indtryk, hvorefter vi arbejder ud fra fotografier ..
Lørdag er du velkommen til at blive og male til ca. kl. 21

FØLG LYSET – FESTLIGT AKVARELKURSUS
WEEKENDKURSUS MED ERIK REINERT
15. og 16. OKTOBER kl. 10.00 – 15.30
PRIS 1.800 kr

Erik er en tilbagevendende gæstelærer, for han er så vildt inspirerende !! Impressionisterne begyndte jagten på lyset. For hvordan får man en farve til at lyse, hvordan fanger man det flygtigste? På dette kursus vil du sammen med den superdygtige og inspirerende Erik Reinert, få nogle af svarerne. Du kommer til at se akvarel på en ny og dybt inspirerende måde, i en dynamisk leg med former, flader, lys og skygge. Du skal helst have malet lidt akvarel i forvejen, for kurset handler mest om at male og se, og mindre om selve materialekendskabet.
Du kan se mere om Erik på hans hjemmeside HER Eller på Instagram

PORTRÆT MED MAI-BRITT SCHULTZ
TRE DAGES WEEKENDKURSUS
21. 22. & 23. OKTOBER
fredag 18.30 – 21 lørdag og søndag 10.00-15.30
PRIS: 2.000 kr + modelpenge – ca. 150 kr.

Vi har malet portrætter i årtusinder, og forsøgt at fastholde udtryk og ansigtet af konger og dronninger, og mennesker vi holder af. Det er svært at få det til at ligne, og se hvad det egentlig er der sker i et ansigt, men også utrolig interessant. På det her kursus lærer du at se og blande hudens farver, og forstå ansigtets opbygning, og du har tid til at fordybe dig i flader, former og lysets indvirkning. Vi arbejder både efter fotografi og levende model. Lørdag er du velkommen til at blive og male til ca. kl. 21

KOLORISTISK HVERDAGS REALISME
MED PIA FONNESBECH
WEEKENDKURSUS 29. & 30. OKTOBER
10.00 – 15.30 BEGGE DAGE 
Pris. 1.800 kr


Få ny inspiration til at se mønstre, farver og komposition på.
Den spændende kunstner Pia Fonnesbech, vil på dette kursus tage dig på en koloristisk opdagelsesrejse.
Hvor konkrete ting bliver til farvede objekter, der tilsammen skaber andre måder at bruge mønstre, farver og objekter på. Du får konkrete opgaver, med udgangspunkt i opstillinger, hvor farven er vigtigere end naturalismen. 
Du skal have malet før, men du behøver ikke være en øvet tegner/maler. 
Lørdag er du velkommen til at blive og male til ca. kl. 21

SKITSEKURSUS
MED MAI-BRITT SCHULTZ & SØREN SKARBY WEEKENDKURSUS 12. & 13. NOVEMBER
lørdag og søndag 10.00-15.30
PRIS: 1.800 kr

At lave en skitse, og tænke sig om, inden man begynder på et maleri, hvad enten det er malet med det ene eller det andet materiale. Skitser og forarbejder kan redde dig fra voldsomt mange problemer senere i maleriet. Vi skal her arbejde med farver, komposition, valørværdier, og alle de andre ting, som er grundlaget for maleri.
Vi arbejder udelukkende på papir, og skaber solide grundlag for fremtidige malerier. Desuden skal vi snakke inspiration, hvordan man kan vække sin malerlyst og få mere dynamik ind ens malerglæde. Søndag eftermiddag kommer fotografen Søren Skarby og vi arbejder med udgangspunkt i hvad din telefon/ipad/tablet kan bruges til –

ABSTRAKT LANDSKAB I AKRYL
MED MAI-BRITT SCHULTZ
TRE DAGES WEEKENDKURSUS –
25. & 26. & 27. november
fredag kl. 18.30 – 21.00 lør- og søndag kl. 10.00 – 15.30
Pris: 2.000 kr.

Hvordan får man maling til at ligne et maleri?
På det her kursus skal vi arbejde med at finde mønstre og former i naturen, som vi bruger til at skabe malerier, med en fortælling om det sete og oplevede.
Vi ser på billeder, og snakker om hvad der virker i abstrakte malerier, og hvordan du kan bruge hverdagen som inspiration til at male. Vi kommer til at arbejde både i store og små formater, og det er et ”lær, mens du gør” malekursus, så du kommer til at male rigtig meget selv.
Fredag aften snakker vi om motivvalg og farver og udtryk, og du får etableret din malerplads, så vi er klar til at gå på maleriet lørdag og søndag.
Lørdag er du velkommen til at blive og male til ca. kl. 21

KLASSISK OLIEMALERI
MED NINA WINTHER
WEEKENDKURSUS 3. & 4. DECEMBER
lørdag og søndag 10.00-15.30
PRIS: 1.800 kr

En fordybelses weekend, hvor du arbejder med den samme opstilling hele weekenden.
Nina Winter er en tilbagevendende underviser, da hun er dygtig og hendes kursister har været yderst begejstrede. Du kommer godt omkring i den klassiske europæiske oliemalings teknik, som Nina har lært i Barcelona og Firenze. Der er solid indføring i materialer, teknik m.m. mens du maler.

AKVAREL FOR BEGYNDERE ELLER LETØVEDE
WEEKENDKURSUS MED MAI-BRITT SCHULTZ
10. og 11. DECEMBER LØRDAG OG SØNDAG

kl. 10.00 – 15.30
Pris: 1.800 kr.

Et sted skal man jo begynde. Er du tiltrukket af akvarel, men aner du ikke, hvordan du kommer i gang, eller har du malet lidt selv derhjemme. Så er det her kursus lige noget for dig, Vi laver enkle øvelser, høre en masse om alle de begreber der flyver rundt, så som afmaskning, tabte og fundne kanter, og hvad er forskellen på de forskellige farver, pensler etc. Hvordan blander man, og hvad med det hvide …
Jeg kan sagtens selv huske, hvor svært det var at orienterer sig i den jungle, så vi begynder helt simpelt, og alt efter hvordan det går, bliver vi dristigere og dristigere på de to dage.