En delikat pannaforte kage med julepræg –
- ÅSE`s skønne konfekt
Du skal bruge:
- 250 g nødder (fx hasselnødder, mandler og valnødder)
- 200 g tørrede frugter (fx tranebær, dadler og figner)
- 50 g syltet appelsinskal (eller citronskal)
- 100 g mørk chokolade (grofthakket)
- 1 spsk stødt kanel
- 1½ tsk stødt kardemomme
- 2 spsk kakao
- 150 g mel
- 200 g honning
- 200 g sukker
- flormelis
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 170 grader.
- Rist nødderne i ovnen ved 170 grader i 8-10 minutter.
- Lad nødderne være hele medmindre du bruger valnødder
eller andre slags store nødder – hak dem meget groft. - Bland med tørrede frugter – her skal du hakke de større tørrede frugter som dadler
og figner groft. - Rør nødder og frugter sammen med kanel, kakao, kardemomme, frugtskal,
hakket chokolade og mel. - Opvarm honning og sukker i en gryde, til sukkeret er smeltet.
Lad det få et opkog i 2 minutters tid og rør det så sammen med resten af
Det kræver lidt armkræfter, men sørg for at få rør det godt sammen. - Kom dejen i en stor springform foret med bagepapir.
- Smart at smøre formen med lidt smør, inden bagepapiret —
- Bag den ved 170 grader i cirka 25-30 minutter.
Skru evt lidt ned, hvis kagen bliver for mørk på toppen. - Lad kagen køle helt af på køkkenbordet.
- Derefter drys flormelis over toppen og skær den ud i små stykker på ca 1×1 cm.
Opbevar den på køl. - Når kagen bliver iskold, bliver den hårdere og dermed sværere at skære ud.