Åse´s konfekt 2023

En delikat pannaforte kage med julepræg –

 

  • ÅSE`s skønne konfekt

Du skal bruge:

  • 250 g nødder (fx hasselnødder, mandler og valnødder)
  • 200 g tørrede frugter (fx tranebær, dadler og figner)
  • 50 g syltet appelsinskal (eller citronskal)
  • 100 g mørk chokolade (grofthakket)
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1½ tsk stødt kardemomme
  • 2 spsk kakao
  • 150 g mel
  • 200 g honning
  • 200 g sukker
  • flormelis

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 170 grader.

  1. Rist nødderne i ovnen ved 170 grader i 8-10 minutter.
  2. Lad nødderne være hele medmindre du bruger valnødder
    eller andre slags store nødder – hak dem meget groft.
  3. Bland med tørrede frugter – her skal du hakke de større tørrede frugter som dadler
    og figner groft.
  4. Rør nødder og frugter sammen med kanel, kakao, kardemomme, frugtskal,
    hakket chokolade og mel.
  5. Opvarm honning og sukker i en gryde, til sukkeret er smeltet.
    Lad det få et opkog i 2 minutters tid og rør det så sammen med resten af
    Det kræver lidt armkræfter, men sørg for at få rør det godt sammen.
  6. Kom dejen i en stor springform foret med bagepapir.
  7. Smart at smøre formen med lidt smør, inden bagepapiret —
  8. Bag den ved 170 grader i cirka 25-30 minutter.
    Skru evt lidt ned, hvis kagen bliver for mørk på toppen.
  9. Lad kagen køle helt af på køkkenbordet.
  10. Derefter drys flormelis over toppen og skær den ud i små stykker på ca 1×1 cm.
    Opbevar den på køl.
  11. Når kagen bliver iskold, bliver den hårdere og dermed sværere at skære ud.