WEEKENDKURSER VINTER – FORÅR – SOMMER 2019


GÅ PÅ OPDAGELSE I ALLE DE SPÆNDENDE NYE KURSER – DER ER BÅDE VELKENDTE OG HELT NYE OG FANTASTISKE LÆRERE OG KURSER

TILMELD DIG HER


FORSTÅ DINE FARVER
MAI-BRITT SCHULTZ   9. & 10. FEBRUAR


Begge dage KL: 10 -15.00 
Pris: 1.600 kr.
(prisen er inkl. materialer)

Her har vi fokus på farver. Du skal blandt andet lave dine egne farvecirkler. Vi arbejder med farveblandinger og kontraster, både i form af øvelser og små maleeksempler – sådan du får din egen lille farvehåndbog. Vi arbejder på papir hele weekenden – enten med akryl eller akvarel – så du kan få det ind i din helt egen bog. 


SKRIVEVÆRKSTED MED MIKAEL JOSEPHSEN
16. & 17. FEBRUAR


Begge dage KL: 10 -16.00 

Medbring selv bærbar computer, eller papir og blæk.. etc..
Pris 1.500 kr     max. ti deltagere

En weekend i sprogets værksted, hvor der files på sætninger, og hvor ord får betydning på nye måder. Vi skriver, snakker og fordyber os i sproget, og du får gode værktøjer med hjem.

Mikael Josehpsen har senest gjort sig bemærket med digtsamlingerne 
KNÆK og  Jeg er Farmor. Men han har udgivet flere betydelige værker både lyrik og prosa, oftest med udgangspunkt i undersiden af samfundet.
Han er en fremragende underviser, med sans for sprogtoner og har i mange år arbejdet som underviser i forskellige sammenhænge.
Mikael Josephsen har bla. modtaget : Fyns amts Lyrikpris. Kunstfondens treårige arbejdslegat. Svendborg Kommunes Kulturpris, 2016. Modtager af Kidde legatet 17. Modtager af Danske skønlitteræres hæderspris 2018 m.m.
Se mere her: GYLDENDAL


LANDSKAB I OLIE OG AKRYL
CAMILLA WEST   22. 23. & 24. FEBRUAR

  
PRIS 1.600 kr.
Fredag aften,
lørdag og søndag 10 – 15.30

Landskabet har en rytme, en dynamik, som i sin reneste form er enkel og alligevel sært dragende.
Få formår, at få denne ned på et lærred som den internationalt kendte sydfynske maler Camilla West, som også er en meget inspirerende underviser.
Se mere om Camilla West her: HER
Eller på FACEBOOK: HER


VILDE AKVARELBLOMSTER
ERIK REINERT    2. & 3. MARTS

Billedresultat for erik reinert watercolor
PRIS 1.600 kr.
Begge dage KL: 10 -15.30


Erik Reinert er en gudsbenådet akvarelmaler, og en meget inspirerende underviser –
som har et utroligt tag på blomsternes forskellige udtryk og sammenspil, som han gavmildt deler ud af.
Kurset kræver, at du har malet akvarel før og er fortrolig med dine materialer. Men du behøvet ikke være mester, men der er ingen grundlæggende undervisning.

Du kan se mere om ham på hans hjemmeside HER
Eller på Instagram


AT SE – I FOTO OG MALERI
MAI-BRITT SCHULTZ OG FOTOGRAF SØREN SKARBY
9. & 10. MARTS 

Pris 1.600 kr
Begge dage KL: 10 -15.30
Medbring Ipad, Tablet eller smartphone –

En weekend,  hvor fokus er på at arbejde efter foto. Hvordan tager man gode brugbare fotos på sin ipad, eller telefon, til brug for maleri? Og hvordan omsætter man et billede til maleri.

Vi skal se på gode apps og teknikker til bearbejdning, du selv kan klare bagefter. Vi skal arbejde med skitser og små hurtige arbejder, for det er vigtigere at du kan bruge det bagefter, end du maler på kurset.

Kurset holdes i samarbejde med den professionelle fotograf Søren Skarby, som er uddannet pressefotograf og har mange års erfaring i at undervise.

Se mere om Søren Skarby på hans hjemmeside HER


“LIGE UD AF HOVEDET OG UDEN BOG”
FORTÆLLEKURSUS MED JENS PETER MADSEN
16. & 17. MARTS

Begge dage KL: 10 -15.30
Pris: 1.500 kr

 

Jeg har lokket Jens Peter Madsen til at lave et af sine forrygende kurser i mundtlig fortælling. Så har du lyst til at lære at fortælle en historie, eller din egen historie til dine børn eller børnebørn, eller andre der gider lytte til en god historie, er det lige noget for dig.

Han har udviklet og beskrevet metoden efter inspiration fra sine bedstemødre og med egne erfaringer fra sit virke som fortæller, og sine mange år som efterskole og seminarielærer.
Se mere på Jens Peter Madsens gode hjemmeside HER 

TØRPASTEL MED SILJA SALMISTU
23. & 24. MARTS

PRIS 2.000 kr.
Begge dage
KL: 10 -15.30

Silja Salmistu en en af verdens bedste pastelmalere. Hun har lige vundet en stor international pris (Pastel Guild of Europe) for et af hendes værker. Så det er med stor glæde, jeg har kunnet lokket hende til at komme og holde et kursus i pastelmaleri. Det er en fordel, hvis du har prøvet pastel før, men det er ikke nødvendigt. Hvis du har lyst til at forsøge, kan du få kurset med materialer. (+ 300kr)
Silja er fra Estland, men bor og arbejder i Danmark, og kurset er på dansk.
Du kan se mere om hende på hendes hjemmeside HER
Eller på FACEBOOK:

TILMELD DIG HER


LANDSKABSABSTRAKTION
MAI-BRITT SCHULTZ    6. & 7. APRIL

PRIS 1.600 kr.
Begge dage KL: 10 -15.30

 Lær at bruge naturen som inspiration til abstraktion, og få nye øjne på de ting der omgiver dig. Vi skal male rigtig meget på det her kursus – vi begynder med en inspirationsformiddag, og så kaster vi os ud i det. Du får grundig sparring undervejs og vi griner meget .
Du behøver ikke have nogle særlige forudsætninger for at deltage i kurset ud over lysten til at lege med motiverne.


HIMMEL OG HAV IMPRESSIONISTISK MALERI
MAI-BRITT SCHULTZ    13. & 14. APRIL
  

PRIS 1.600 kr.
Begge dage KL: 10 -15.30

Vi har fokus på himmel og hav, men også med afstikkere til alt det andet, som udgør landskabet.  Vi ser på landskabet med de ”impressionistiske briller”  og arbejder med at vælge motiv ud af det smukke landskab omkring kunstskolen.  Du kan arbejde i både akvarel, akryl og med kridt – blot du har prøvet det før.


SPÆNDENDE EKSTRA KURSUS
PORTRÆTMODELLERING 
LAUGE VOIGT 27. og 28. april

PRIS 1.600 kr.
Begge dage KL: 10 -15.30

Du skal arbejde med give leret personlighed, liv og udtryk, men frem for alt skabe et vellignende portræt. Måden jeg underviser på, vil give dig et sikkert grundlag til selv at udforske kunsten det er, at lave et vellignende portræt.

Vi skal tale om lys og skyggevirkning, proportioner, dynamik og prøve at gengive ansigtets mange facetter.

Vi skal selvfølgelig arbejde efter model, og der vil blive stillet gulv-kavaletter og stativ samt ler til rådighed. Model-afgift afregnes på kurset.

Lauge Voigt, medlem af Dansk Billedhuggersamfund. Han  er uddannet sminkør fra London College of Fashion, og har siden 1998 arbejdet med makeup effekter til TV og film både i Danmark og internationalt. Af produktioner kan nævnes: Hævnen, 1864, Harry Potter 7, WWZ og senest DanDream med Casper Christensen her i det sydfynske.

Lauge  har en bred og mangeårig erfaring som underviser, både i Danmark og England. Siden 2013 har jeg koncentreret mig om at arbejde med kunst, hovedsaligt skulptur. Og er repræsenteret af Gallery Hjorth og Væg Gallery, og har deltaget på både danske og udenlandske messer.

Se mere på: www.laugevoigt.dk   Facebook: www.facebook.com/laugevoigt.art 
Instagram: @laugevoigt


OG SÅ …

LARS EJE LARSSON ( Kurset er udsolgt, men der er en venteliste, og håb om et kursus mere til efteråret)

Billedresultat for Lars Eje Larsson

Jeg har længe drømt om at holde et kursus med den internationalt kendte svenske akvarelmaler og underviser Lars Eje Larsson – men det er dyrt, og han havde dårligt tid. Men nu er det endelig lykkedes. Prisen er høj, men den er hver en kr. værd.

Kurset ligger tre dage første weekend i maj
3. 4. og 5. maj og koster 4.200 kr. – max. 12 deltagere.
Fredag aften, lørdag og søndag til over middag.

Kurset henvender sig primært til de lidt mere erfarne akvarelmalere

Kursusafgiften indbefatter undervisning, kaffe, the, frugt og sødt alle tre dage og frokost med drikkevarer lørdag og søndag. Du får desuden et akvarel kompendium med hjem, som Lars Eje Larsson har skrevet.  

Lars Eje skriver: Kurset indeholder en hel del teori, kombineret med demonstrationer, dine egne øvelser, og frit arbejde, og hver dag gennemgår vi dagens arbejder.
V
i skal fordybe os i det svære valør maleri, gennem praktiske øvelser, både i almindeligt akvarel, grisaillemaleri ( en farve) og de forskellige akvarelteknikker, så som lasurmaling, næsten tør pensel, lavering m.fl., samt give os i kast valør-kompositioner, farverytmer, og farvekomposition.

 

 

Der indgår en hel del farvelære og øvelser i at beherske de forskellige farvekontraster.  
Vi skal arbejde meget med modsætninger: hårdt-blødt, varmt-koldt, rene og urene kulører, tydeligt og diffust etc.
Men omdrejningspunktet bliver at træne det valørmaleri, som er ekstra svært at beherske i akvarel, hvor forskellen mellem våd og tør tilstand er så stor. Vi øver forskellige teknikker, for at fremme valør-rigdommen, ved f.eks. at laserer, eller ved at male a la prima.
Alt afhængig af de forskellige papirtyper.

Kurset er på svensk, men jeg er med, og oversætter for dem, der ikke er så skrappe til udenlandsk.

Der er en lille fin film om ham på You Tube – LINK

 

LINK TIL MINE UGE SOMMERKURSER


GENERELT OM WEEKENDKURSER

  • NÅR DER ER 5 TILMELDTE, BETALER DU 500 KR.
    OG SÅ GARANTERER JEG KURSET BLIVER TIL NOGET, RESTEN BETALES UMIDDELBART ELLER PÅ KURSET.

    VED LARS EJE LARSSON OG SILJA SALMISTU, BETALES DOG  1000 kr. i depositum

    DU KAN ALTID ARBEJDE I MALERSALEN TIL KL. 21 OM LØRDAGEN
    DU MEDBRINGER DINE EGNE MATERIALER, HVOR INTET ANDET ER NÆVNT –  DU ER MEGET VELKOMMEN TIL SELV AT MEDBRINGE LÆRREDER OG PAPIR, MEN SKOLEN HAR LÆRREDER OG AKVAREL OG PASTEL PAPIR TIL SALG TIL MEGET RIMELIGE PRISER.