KUNSTSKOLEN

Salen - Kragekær Kunstskole

Jeg havde en drøm om, at kunne lave mine egne malerkurser.

Malerkurser, hvor jeg kunne undervise i de teknikker og den viden, jeg har samlet gennem de sidste mange år inden for alle de forskellige kunstneriske discipliner

Hvordan jeg ser på mine malerkurser ?

Malerkurserne foregår i en uformel atmosfære, og hvor den enkelte elev har en opfattelse af af at være taget hånd om, og hvor det at lære at male og tegne  er en del af samværet mellem mennesker; der respekterede hinandens forskellige kunstneriske vinkler og færdigheds niveauer.

Hvad underviser jeg i på malerkurserne?

Jeg har kurser i alle forskellige materialer, og har personlig erfaring indenfor det meste maling og tegning relateret.
Du kan bl.a. få male eller tegnekurser i oliemaling – akrylmaling – akvarel – tegning, med blyant, kridt og tusch. Desuden underviser og arbejder jeg også med
forskellige kridt typer – såvel pastelkridt som akvarel og oliekridt.

Hvem går på mine malerkurser ?

Primært er det kvinder, men der er også mænd der er modige nok. Dog flest på mine aftenhold. De fleste på mine daghold er + 50 – men der er også yngre som har en ugentlig fridag, eller som er arbejdsfri af andre årsager.

De har alle en ambition om at blive bedre, nogle er helt nybegyndere, andre semiprofessionelle med flere udstillinger bag sig, og rigtig mange ligger et sted midt i mellem. Fælles er også at de har lyst til at male sammen med andre, være i et fælles kreativt rum, hvor man kan inspirere hinanden på tværs af vidensniveau.

Hvilke niveauer er mine malerkurser?

Det er vigtigt for mig som underviser og inspirator, at jeg taler i niveau med mine kursister på malerkurserne, ikke over og ikke under niveau – men på niveau.

Det gør vi kan mødes i et rum, hvor der er plads til forskellighed, og hvor maleriet, og det at gå på malerkursus, bliver berigende på mere end en parameter.

Hvad er det muligt at arbejde med på malerkurserne?

Der er plads til alle, både de robust og de mere skrøbelige af os. Alle malerkurserne er på relativt små hold, det gør, at at der er plads til forskelligheden både som menneske, og inden for udtryk. På flere af mine malerhold, er der mulighed for at arbejde med forskellige materialer i samme rum. Der er f.eks. et hold hvor nogle arbejder med pastelkridt, nogle akryl, og atter andre med akvarel – og det fungere fint til fælles inspiration.

 Det at gå på malerkursus gavner bredt

Jeg har en opfattelse af, at malerkurser skal være med til at forbedre end evne til at se, og opfatte malerier, naturen og alt det der omgiver os. når jeg underviser, bruger jeg referencer til den verden mine kursister færdes hjemmevant i, hvad enten det gælder madlavning, bilkørsel, indkøb eller værkstøjssamlinger.